Kun olemme siruttaneet lemmikkisi:

Kissasi sirun rekisteröintipaperi lähetetään rekisteröitäväksi Kissaliiton kotikissarekisteriin 1-3 päivää tapahtuman jälkeen, muut eläimet rekisteröi siruttaja noin viikon sisällä tapahtumasta Turvasiruun.
Kissaliiton rekisteröinneissä on ollut kovin ruuhkaa, joten ole itse heihin päin yhteydessä, jos kissasi katoaa siruttamisesta seuraavan n. 2 kuukauden sisällä. Löytöeläinten talteenottoaika on vain 15 päivää, joten katoamistapauksessa siru tulee rekisteröidä heti sinun tiedoillesi ja parhaiten tämä käy olemalla Kissaliittoon yhteydessä.

Sait rekisteröinnistä oman paperikappaleesi, josta löydät tiedot jonne olla yhteydessä tietojesi vaihdon/ lemmikkisi omistajuuden muuttuessa. Talleta tämä paperi lemmikkisi terveyskortin väliin ja laita yksi sirunumerotarra terveyskortin etusivulle kohtaan sirunumero/ rekisterinumero/ tunnistusmerkintä tjs. Niittaa muut etusivun yläreunaan siltä varalta, että tarvitset lemmikillesi uuden kortin/ lemmikkipassin. Kirjaa terveyskortin taakse ylös sähköisesti saamasi Turvasirun käyttäjätunnus ja salasana, jos kyseessä oli muu eläin kuin kissa.
Turvasirurekisteröinti on elinikäinen sekä kertamaksullinen ja sinä voit aina 24/7 muuttaa tietojasi sähköisesti sekä tehdä omistajamuutoksen, jos tarve näin vaatii, veloituksetta.

Pidä yhteystietosi rekisterissä ajan tasalla. Puhelinnumero on tärkein. Miljoona Mikrosirua - projekti/ Suomen Kissaliitto on tehnyt ensimmäisen rekisteröinnin antamillasi tiedoilla ja sen jälkeen vastuu yhteystietojen oikeellisuudesta/ ajantasaisuudesta jää lemmikin omistajalle eli sinulle.

Ole yhteydessä meihin, jos siru jostain syystä lakkaa toimimasta. Laitamme veloituksetta uuden. Huomioi, että kaikki lukijat eivät lue kaikkia siruja ja toimimattomuutta epäillessä on hyvä lukea siru kahdella eri lukijalla, jos vain mahdollista. Eniten ongelmaa sirunluvussa on tavattu amerikkalaisvalmisteisilla sirulukijoilla. Voi myös käydä niin, että tänään toimimaton siru toimiikin taas huomenna. Hyvin harvinaista mutta mahdollista.

Kohtele lemmikkisi sirunumeroa kuin omaa sosiaaliturvatunnustasi. Sirunumerolla voit varmentaa varmasti, että kyseessä on juuri sinun lemmikkisi, kun haet sitä löytäjältä. Jos lemmikkisi katoaa voit kertoa sillä olevan rekisteröidyn mikrosirun mutta itse sirunumeroa ei kannata turuilla ja toreilla jaella.

Jos matkustat Suomen rajojen ulkopuolelle, siru toimii kyllä mutta kansalliset tietorekisterit ei. Tarkasta kohdemaassa mihin siellä mikrosirut rekisteröidään, jotta sinuun saadaan yhteys kadonneen lemmikkisi löytyessä.
Huomioi myös, jos lemmikkisi jää pidemmäksi aikaa Suomeen hoitoon, että ilmoitat sirurekisteriin hoitajan yhteystiedot, jos sinua ei lomasi/ työmatkasi aikana hyvin ulkomailta tavoita.